Hernepussi

erivärisiä hernepusseja ja sammakon mallisia hernepusseja lattialla.

Kuvaus

Hernepussi on tekstiilipäällysteinen pussi, jonka sisällä on kuivia herneitä. Pussiin voidaan laittaa herneiden sijasta myös riisiä tai hiekkaa.

Saatavuus

Hernepusseja voi valmistaa itse. Niitä voi myös ostaa Suomesta hyvinvarustetuista tavarataloista, lelukaupoista, apuvälineitä myyvistä yrityksistä tai urheilukaupoista.

Käyttötapoja

  • Hernepusseja voidaan käyttää yhteisessä rentoutustilanteessa. Tilanteessa voidaan rauhassa tarkkailla kumppanin reaktioita ja ilmauksia. Miltä kumppani näyttää silloin, kun hän nauttii? Miten hän ilmaisee halunsa lopettaa tilanteen?
  • Erilliset hernepussit tai monesta hernepussista ommeltu peitto asetellaan alustalla makaavan kumppanin päälle. Hernepussien painon tuntiessaan kumppani saa kokemuksen oman kehonsa rajoista.
  • Hernepusseja voidaan asetella eri kehon osien päälle. Jokainen kehon osa nimetään erikseen. Kumppanin kanssa voidaan ihmetellä, mitä tapahtuu jos kyseistä kehon osaa liikuttaa.
  • Jalkapohjahierontaa ja tasapainoharjoituksia saadaan, kun hernepusseista tehdään rata lattialle. Kumppani saa päättää, mitä reittiä kuljetaan. Varotaan koskettamasta lattiaa.
  • Hernepussia voidaan käyttää vastavuoroiseen leikkiin tavallisen pallon tapaan. Pallottelu voidaan välillä keskeyttää ja odottaa kumppanin reaktiota. Peliä jatketaan, kun kumppani ilmaisee haluavansa "lisää".
  • Hernepusseja voidaan vuorotellen heittelemällä yrittää saada osumaan lattialle asetettuun koriin tai ämpäriin. Lattialle voidaan myös piirtää suuri ympyrä, jonka rajojen sisäpuolelle pusseja heitetään. Pelin voittaa se, joka saa eniten omia hernepusseja maaliin.

Huomioitavaa

Varmistetaan ennen aloitusta, että hernepussien saumat ovat ehjät.

Tietosuojaseloste