Jäälamppu

jäälamppu

Kuvaus

Jäälampun sisällä on vettä ja läpinäkyviä kiviä muistuttavia muovipaloja. Jäälampun valo saadaan päälle sen alustassa sijaitsevasta katkaisijasta.  Jäälampun sisällä oleva vesi alkaa kuplia, kun lampun varsi käännetään ylösalaisin. Jäälamppu toimii paristoilla. Kuvan jäälampun korkeus on noin 35 cm.

Saatavuus

Kuvan jäälampun voi tilata Englannista tuotenimellä Ice Bubble Lamp. Suomessa vastaavanlaisia lamppuja myydään hyvinvarustetuissa lelukaupoissa, tavarataloissa ja valaisinmyymälöissä.

Käyttötapoja

  • Jäälamppu laitetaan loistamaan näkyvälle paikalle hämärään huoneeseen. Ihaillaan lampun loistetta yhdessä kumppanin kanssa.
  • Katseen kohdistamista ja katseella seuraamista voidaan harjoittaa liikuttelemalla jäälamppua eri tavoin hämärässä tai pimeässä huoneessa. Kumppani voi seurata katseellaan valon liikettä, kun lamppua liikutellaan laajoissa kaarissa hänen edessään. Lamppua voidaan myös vieritellä varovasti lattialla.
  • Jäälamppu voidaan piilottaa ohuen huivin alle. Kumppanin kanssa katsellaan yhdessä, miten lamppu hohtaa huivin läpi. Yhdessä tunnustellen etsitään lamppua ja iloitaan sen löytymisestä. Piilottelua voidaan jatkaa keksimällä yhä uusia piilopaikkoja.
  • Kumppanin kanssa voidaan katsella ja kuunnella, mitä tapahtuu, kun lampun kääntää ylösalaisin tai kun sitä ravistaa varovaisesti.

Huomioitavaa

Jäälampun varsi on heikosti kiinni alustassaan, jotta jäälampun varsiosan kääntäminen helpottuu. Kun jäälamppua siirrellään, on tärkeää pitää kiinni sekä lampun alustasta että sen varsiosasta.

Tietosuojaseloste