Jyvätyyny

jyvätyyny

Kuvaus

Jyvätyyny on kankaasta ommeltu pussi, jonka sisällä on yleensä jyviä tai siemeniä. Tyynyä voidaan käyttää lämpimänä tai kylmänä. Tyynyn jäähdytys tapahtuu jääkaapissa tai pakastimessa ja lämmittäminen uunissa tai mikroaaltouunissa.

Saatavuus

Jyvätyynyjä myydään hyvinvarustetuissa tavarataloissa ja alan erikoisliikkeissä. Jyvätyynyjä voi myös valmistaa itse.

Käyttötapoja

  • Lämpimään tai viileään jyvätyynyyn tutustutaan yhdessä kumppanin kanssa. Kumppanin annetaan rauhassa tunnustella jyvätyynyn pehmeää pintaa, joka muotoutuu ja valuu käsiteltäessä. Havainnoidaan ja tehdään tulkintoja kumppanin reaktioista.
  • Rentoutustilanteessa käytetään lämmintä jyvätyynyä. Tyyny voidaan asettaa eri kohtiin istuvan tai makaavan kumppanin keholla. Nimetään kehon osia sen mukaan, minkä kehon osan päällä jyvätyyny kulloinkin on.
  • Tyyny voidaan asettaa myös sellaiseen kohtaan kumppanin keholla, jonne hänen on vaikea nähdä itse (selän päälle, niskan taakse, pepun alle). Etsitään tyynyä yhdessä tunnustelemalla.
  • Kylmää tai kuumaa tyynyä käytettäessä voidaan miettiä yhdessä myös muita kumppanille tuttuja kylmiä tai kuumia asioita (kuuma kahvi tai kylmä jäätelö). Kylmän tai kuuman kokemusta korostetaan omalla olemuskielellä.

Huomioitavaa

Ennen tyynyn käyttöönottoa on hyvä selvittää, mitä tyynyn sisällä on. Mikäli tyynyn sisällä on esim. viljaa, varmistetaan, ettei kumppanilla ole vilja-allergiaa. Varotaan antamasta liian kuumaa tai jäätynyttä tyynyä kumppanille.

Tietosuojaseloste