Liikehtivä pallo

läpikuultava pallo, jonka sisällä moottori

Kuvaus

Pallo on kova ja läpinäkyvä. Pallon sisällä on paristoilla toimiva "moottori". Kun pallon laittaa esim. lattialle, se alkaa liikkua eri suuntiin suuntaa vaihdellen. Pallo on halkaisijaltaan noin 7 cm.

Saatavuus

Pallon voi tilata Englannista tuotenimellä Squiggle Ball. Suomesta saa vastaavanlaisia tuotteita hyvinvarustetuista lelukaupoista ja alan erikoisliikkeistä

Käyttötapoja

  • Liikehtivä pallo soveltuu vastaavanlaiseen vastavuoroiseen leikkiin kuin tavallinenkin pallo. Tavallisesta pallotteluhetkestä tulee yllätyksellinen, kun pallo lähteekin "itsestään" liikkeelle.
  • Palloa voidaan pitää kädessä tai se voidaan painaa kumppanin kehoa vasten. Pallon liikkeisiin tutustutaan yhdessä, kumppanin reaktioita tarkkaillen ja hänen aloitteisiinsa vastaten. Välillä pallon annetaan olla paikallaan, jolloin kumppanin on mahdollista pyytää "lisää".
  • Kumppanin kanssa voidaan seurata katseella lattialla liikkuvaa palloa. Katsotaan esimerkiksi, minne pallo menee ja kuinka se reagoi erilaisiin esteisiin. Pallon tielle voidaan laittaa esimerkiksi ilmapalloja.
  • Piiloleikissä pallo laitetaan paperipussiin tai huivin alle. Yhdessä voidaan seurata, pysyykö pallo piilossa vai viekö se vieriessään paperipussin tai huivin mukanaan. Yritetään saada liikehtivä pallo kiinni.
  • Pallo voidaan myös laittaa lähelle kumppanin korvaa, jolloin hän voi kuunnella, millaista surinaa sen sisällä oleva pieni moottori pitää.

Huomioitavaa

Pallo ei sovellu heittämiseen, koska sen pinta on kovaa muovia.

Tietosuojaseloste