Loistavat tuntopinnat

mustalla pohjalla erilaisia ja erivärisiä tunnusteltavia muotoja ja pintoja

Kuvaus

Tuntopinnat on valmistettu kumista ja materiaalista, joka loistaa pimeässä. Tuntopintoja pidetään voimakkaassa valossa jonkin aikaa ennen pimeään menoa. Tuntopinnan takana on tarranauhaa, joten pinnan voi kiinnittää karheaan materiaaliin. Pitkien tuntopintojen päät voidaan kiinnittää päissä olevien metallinappien avulla yhteen renkaaksi.

Saatavuus

Tuntopintoja voi tilata Englannista tuotenimellä UV Tactile Shapes. Suomessa vastaavanlaisia tuotteita myydään leluihin ja kuntoutusvälineisiin erikoistuneissa liikkeissä.

Käyttötapoja

  • Loistaviin tuntopintoihin tutustutaan yhdessä kumppanin kanssa. Kumppanin annetaan rauhassa tunnustella erilaisia pintamateriaaleja. Kumppanin reaktioita tarkkailemalla voidaan valita jokin tuntopinnoista tarkemman tarkastelun kohteeksi.
  • Tuntopinnan avulla voidaan hieroa kumppanin vartaloa. Hierotaan myös sellaisia kohtia, joita kumppanin on vaikea nähdä. Nimetään samalla se kehon osa, jota ollaan hieromassa. Hieronta voidaan välillä keskeyttää, jolloin kumppanin on mahdollista pyytää omilla keinoillaan "lisää".
  • Hyödynnetään tuntopinnan tarra- tai nappikiinnitystä ja kiinnitetään tuntopinta pyörätuolin tai sohvan käsinojaan. Näin tuntopinta pysyy paikallaan, kun sitä tunnustellaan.
  • Pitkien tuntopintojen päät voidaan kiinnittää yhteen. Esimerkiksi ranteen ympärille kiinnitetty tuntopinta pysyy liikkuessa mukana, eikä tipu käsiteltäessä lattialle.
  • Yhteisestä elämyksestä tulee entistä jännittävämpi, kun tuntopintoihin tutustutaan pimeässä tai hämärässä huoneessa.
  • Pimeässä hohtava tuntopinta houkuttelee katseen kohdistamiseen ja katseella seuraamiseen. 
  • Tuntopinta voidaan kiinnittää joko omaan tai kumppanin vaatteeseen, ranteeseen tai nilkkaan. Seurataan loistavien tuntopintojen liikettä, kun liikutaan huoneessa tai kun heilutellaan käsiä tai jalkoja.
  • Etsitään yhdessä, mistä kehon osasta tuntopinta kulloinkin löytyy. Nimetään kyseinen kehon osa.
  • Tuntopinta voidaan piilottaa huoneeseen tai ohuen huivin alle. Kumppanin kanssa etsitään yhdessä piilotettua esinettä ja iloitaan sen löytymisestä.

Huomioitavaa

Tuntomateriaalit eivät sovellu henkilöille, joilla on kumiallergia. Varmistetaan ennen pimeään tilaan menoa, ettei kumppani pelkää pimeää.

Tietosuojaseloste