Nystyräpallo

neljä palloa, joissa on erilaiset nystyräiset pinnat

Kuvaus

Kuvan nystyräpallot ovat halkaisijaltaan noin 7 cm - 10 cm. Pallojen pinnalla olevien nystyröiden taipuisuus ja pituus vaihtelevat pallosta toiseen.

Saatavuus

Nystyräpalloja myydään Suomessa hyvin varustetuissa tavarataloissa ja alan erikoisliikkeissä.

Käyttötapoja

  • Nystyräpalloon tutustutaan yhdessä tunnustellen. Pallo voidaan antaa kumppanin käteen tai laittaa poskea vasten.
  • Nystyräpalloja käytetään tavallisimmin kumppanin hieromiseen. Tilanteessa edetään rauhallisesti, kumppanin reaktioita havainnoiden. Kiinnitetään erityisesti huomiota siihen, miten kumppani ilmaisee nautintoa. Nimetään eri tunnetiloja. Hieronta voidaan välillä keskeyttää, jolloin kumppanin on mahdollista ilmaista haluavansa "lisää".
  • Nystyräpallolla hierotaan tasapuolisesti kumpaakin kehon puolta. Edetään järjestyksessä aloittaen käsistä ja edetään ylävartalosta aina jalkapohjiin saakka. Keskitytään erityisesti niihin kehon osiin, joihin hänen on itse vaikea nähdä (selkä, takaraivo, pohkeet ja jalkapohjat). Kerrotaan kumppanille, mitä kehon osaa ollaan hieromassa.
  • Jalkapohjia voidaan hieroa myös istuma-asennossa. Nystyräpallo laitetaan  jalkapohjan ja lattian väliin. Jalkapohja saa hierontaa, kun jalkaa liikutellaan kevyesti pallon päällä.
  • Nystyräpalloja voidaan käyttää vastavuoroiseen leikkiin tavallisen pallon tapaan.

Huomioitavaa

Ennen hieromista selvitetään, onko kumppanilla mahdollisia tuntoyliherkkyyksiä. Vältetään voimakkaita painalluksia, jos pallon nystyrät ovat kovia ja korkeita.

Tietosuojaseloste