Pimeässä hohtavat esineet

pimeässä hohtavia esineitä kuten pallo, narua, nukke

Kuvaus

Kuvassa olevat esineet on käsitelty fosforilla, joka hohtaa pimeässä. Esineitä pidetään voimakkaassa valossa jonkin aikaa ennen pimeään menoa.

Saatavuus

Erilaisia pimeässä hohtavia esineitä myydään Suomessa hyvinvarustetuissa tavarataloissa, lelukaupoissa ja alan erikoisliikkeissä.

Käyttötapoja

  • Kumppania miellyttävä esine valitaan yhdessä. Pimeässä hohtavat esineet houkuttelevat katseen kohdistamiseen ja katseella seuraamiseen. Tilanteen jännittävyys voi motivoida myös vuorovaikutukseen tavanomaista tilannetta voimakkaammin.
  • Pimeään huoneeseen totutellaan vähitellen, mikäli tilanne on kumppanille uusi. Huone hämärretään tai pimennetään ensin osittain. Ovi voidaan myös aluksi jättää raolleen. Seurataan tarkkaavaisesti kumppanin reaktioita.
  • Pimeässä hohtavaa esinettä liikutellaan kumppanin edessä laajoissa kaarissa. Esineen liikettä seurataan katseella. Kumppani voi halutessaan liikutella esinettä myös itse.
  • Esine voidaan myös piilottaa huoneeseen tai ohuen huivin alle. Kumppania houkutellaan mukaan etsimään. Iloitaan yhdessä esineen löytymisestä.
  • Kasvoihin tai käsiin voidaan maalata kuvioita pimeässä hohtavalla huulipunalla tai maalilla. Katsotaan yhdessä peilistä, miten maalatut kuviot hohtavat pimeässä.
  • Puetaan päälle vaate tai naamari, joka hohtaa pimeässä. Katsotaan peilistä hohtavaa naamaria tai vaatetta. Seurataan katseella pimeässä huoneessa liikkuvan kumppanin hohtavaa naamaria tai asua.

Huomioitavaa

Varmistetaan ennen pimeään tilaan menoa, ettei kumppani pelkää pimeää.

Tietosuojaseloste