Riippukeinu

riippukeinu ja riippukeinun teline

Kuvaus

Riippukeinu ja riippukeinun teline. Riippukeinu on noin 3 m pitkä.

Saatavuus

Riippukeinuja myydään Suomessa alan erikoisliikkeissä ja hyvinvarustetuissa tavarataloissa.

Käyttötapoja

  • Riippukeinussa voidaan keinutella vastavuoroisesti. Vauhtia voidaan säädellä kumppanin mielialan ja halujen mukaan joko rauhalliseksi tai vauhdikkaaksi. Keinuminen voidaan keskeyttää ja odottaa kumppanin reaktiota. Keinumista jatketaan, kun kumppani pyytää "lisää".
  • Keinussa voidaaan keinutella joko yksin tai yhdessä.
  • Keinuun voidaan asettua makuuasentoon selälleen tai kyljelleen. Kumppani voidaan tässä asennossa peitellä hernepusseilla tai painavalla peitolla (esimerkiksi riisipeitto). Peiton paino auttaa kumppania rentoutumaan ja vahvistaa kehon hahmottamista.
  • Istuvampaa asentoa voidaan kokeilla myös poikittain. Keinun yläpuolelle voidaan ripustaa mielenkiintoisia esineitä. Esineitä on mahdollista vain katsella tai niitä voi yrittää tavoitella ja saada heilumaan.
  • Keinussa voidaan maata poikittain vatsallaan, jolloin pää ja kädet roikkuvat keinun ulkopuolella. Keinun alle voidaan myös piilottaa esineitä. Niitä poimitaan ja kosketellaan samalla, kun keinutaan.
  • Keinumisliikettä voidaan rytmittää taputuksin tai laulun avulla. Keinun kyytiin voidaan myös laittaa esineitä, joista kuuluu ääniä keinun heiluessa (helistimiä, kulkusia ym.).

Huomioitavaa

Ennen keinumista varmistetaan, että riippukeinu soveltuu suunniteltuun toimintaan. Koska keinusta voi pudota herkästi, sitä on turvallista käyttää vain valvotussa tilanteessa.

Tietosuojaseloste