Tunnustelupiilo huovasta

piirroskuvassa kaksi ihmistä tunnustelee pöydällä olevan pussin sisältöä

Tarvikkeet
  • n. 200g villaa
  • mäntysaippuaa/Marseille-saippuaa
  • lämmintä vettä
Valmistus

Villan voi huovuttaa käsin tai pesukoneessa. Käsin huovutettaessa tarvitaan tukeva kaava, jonka ympärille villalevyt huovutetaan. Huopaan tehdään reiät tulevien käsiaukkojen kohdalle, poistetaan kaava ja asetetaan sisään rantapallo, joka puhalletaan täyteen. Muotoillaan ja kutistetaan villa pallon ympärille. Annetaan kuivua.

Pesukoneessa huovutettaessa villa ladotaan tiukasti rantapallon ympärille ja peitetään ideaalisiteellä. Näin villa pysyy paikoillaan ja huopuu pesun aikana. Pallo pestään koneessa. Side poistetaan pesun jälkeen ja leikataan käsiä varten tarvittavat aukot. Halutessa käsiaukkoja voi korottaa ompelemalla reunoihin erilliset huopareunukset. Katso tarkemmat huovutusohjeet alan teoksista.

Käyttötapoja

Huovasta valmistettu piilo on miellyttävän tuntuinen, herättää uteliaisuutta ja antaa oivaltamisen riemua. Piilossa voi olla erilaisia tuttuja esineitä, eri tuntuisia materiaaleja tai vaikkapa pikku herkkupaloja.

Erilaisten esineiden ja materiaalien tunnustelusta voi tehdä mukavan yhteisen kokemuksen panemalla esineen huopapiiloon. Tämän voi tehdä kaksin tai useammankin henkilön kanssa yhtä aikaa. Jos tunnustelija hallitsee kuvien käytön, hän voi tunnustelun yhteydessä tai sen jälkeen yrittää yhdistää tuntokokemusta kuviin.

Lähde

Hämäläinen, V. Pääjärven ky/ Kilpiäisten hoitokodit, Lahti.

Tietosuojaseloste