Tuntoletku

 värikäs, taivutelta ja erilaisilla pinnoilla varustettu muoviputki

Kuvaus

Tuntoletku on tehty muovista ja siinä on erilaisia kohopintoja. Letku muodostuu erivärisistä osista, jotka on kiinnitetty toisiinsa. Letkua voidaan muotoilla ja käännellä erilaisiin asentoihin.

Saatavuus

Kuvassa olevaa tuntoletkua myydään Suomessa apuvälineisiin erikoistuneessa yrityksessä tuotenimellä Kumikäärme.

Käyttötapoja

  • Tuntoletkun erilaisiin tuntopintoihin tutustutaan yhdessä kumppanin kanssa. Kumppanin annetaan väännellä letkua erilaisiin asentoihin. Havainnoidaan kumppanin reaktioita ja vastataan hänen ilmauksiinsa.
  • Istutaan lattialle vastakkain. Avataan letku pitkäksi soikioksi ja otetaan sen vastakkaisista päistä kiinni. Soudetaan yhdessä letkusta kiinni pitäen.
  • Tuntoletkua voidaan käyttää virikemateriaalina tilanteissa, joissa joudutaan odottamaan. Kiinnitetään tuntoletku esimerkiksi pyörätuoliin narulla, jolloin se on aina tarjolla vapaalla hetkellä. Virikemateriaalista voi olla hyötyä, jos odottaminen on kumppanille vaikeaa tai päivässä on monia tilanteita, joissa hän joutuu odottamaan.
  • Askarrellaan itse kankaasta ja vanusta vastaavanlainen tuntoletku, johon kiinnitetään nappeja tai muuta tunnusteltavaa.

Huomioitavaa

Pitkäksi vedettynä tuntoletku ylettyy pään ympärille, joten sen käyttö vaatii varovaisuutta ja valvontaa.

Tietosuojaseloste