Tuuletin

pöytätuuletin, jossa siivekkeiden päässä valot

Kuvaus

Kuvan tuuletin on noin 40 cm korkea ja toimii paristoilla. Tuuletin muodostaa pyöriessään vaihtuvia valokuvioita. Tuulettimen pyörivä osa on pehmeää vaahtomuovia. Tuuletin käynnistyy runko-osassa olevaa nappia painamalla tai tuulettimeen kytketyn painikkeen avulla.

Saatavuus

Kuvan tuuletinta myydään Suomessa apuvälineisiin erikoistuneessa yrityksessä tuotenimellä Deluxe-tuuletin. Tavallisia pieniä pöytätuulettimia saa Suomesta hyvin varustetuista tavarataloista. Ulkomailla on myynnissä myös lisäominaisuuksilla (valoilla, tuoksuilla, äänillä) varustettuja tuulettimia. Niitä myydään leluihin ja apuvälineisiin erikoistuneissa yrityksissä.

Käyttötapoja

  • Tuulettimeen tutustutaan yhdessä kumppanin kanssa. Tunnustellaan, miltä ilmavirta tuntuu kasvoilla tai käsillä. Keskeytetään tuuletus ja seurataan, ilmaiseeko kumppani jollakin tavalla haluavansa "lisää".
  • Ohjataan kumppania käynnistämään ja pysäyttämään tuuletin itse joko tuulettimen virtanappulasta tai tuulettimeen kytketyn painikkeen avulla.
  • Tuuletinta voidaan käyttää myös hämärässä tai pimeässä huoneessa. Katsellaan pimeässä loistavia tuulettimen aiheuttamia valokuvioita ja tunnetaan ilmavirta iholla.
  • Laitetaan tuulettimeen tai sen lähelle kevyitä paperisuikaleita. Katsellaan, kuinka paperisuikaleet liikkuvat ilmavirran mukana. Paperisuikaleiden liike konkretisoi ilmavirran liikettä.

Huomioitavaa

Kuvassa oleva tuuletin saattaa kaatua herkästi, koska se on melko korkea ja kapea. Paristot kuluvat nopeasti loppuun, jos tuulettimen valoa säätelevä virtanappi jää päälle.

Tietosuojaseloste