Valaiseva pallo

punaista valoa hohtava pallo kämmenillä

Kuvaus

Valaiseva pallo toimii paristoilla. Pallon sisällä on lamppu, joka on mallista riippuen joko yksivärinen tai väriä vaihtava. Kuvassa olevan valaisevan pallon halkaisija on noin 7 cm.

Saatavuus

Kuvan valaisevan pallon voi tilata Englannista tuotenimellä Glo Ball. Suomessa valaisevia palloja myydään hyvinvarustetuissa tavarataloissa, lelukaupoissa ja alan erikoisliikkeissä.

Käyttötapoja

  • Valaisevaan palloon tutustutaan yhdessä kumppanin kanssa. Pallo voidaan laittaa esimerkiksi kumppanin syliin tai kädelle. Hohtava valo sekä värien vaihtuminen houkuttelevat yhteiseen katseluelämykseen.
  • Valaisevaa palloa voidaan käyttää vastavuoroiseen leikkiin tavallisen pallon tapaan. Kumppanin kanssa istutaan hämärässä huoneessa vastakkain lattialla ja vieritellään palloa toiselta toiselle. Seurataan katseella pallon valoa.
  • Piiloleikissä pallo voidaan laittaa loistamaan ohuen huivin alle. Etsitään palloa yhdessä katsellen ja tunnustellen ja iloitaan sen löytymisestä. Piilottelua voidaan jatkaa keksimällä yhä uusia piilopaikkoja.
  • Hierontahetkestä saadaan yllätyksellinen, kun kumppania hierotaan valaisevalla pallolla tavallisen nystyräpallon sijaan. Kumppani voi seurata katseellaan pallon liikkumista keholla.
  • Pallo lämpenee hieman pinnaltaan, jos siinä pidetään pidemmän aikaa virtaa päällä. Tunnustellaan yhdessä, miltä lämmennyt pallo tuntuu.
  • Valaiseva pallo voidaan laittaa myös yöpöydälle tai lattialle yövaloksi ja kulkuväylän valaisijaksi.

Huomioitavaa

Valaisevaa palloa ei ole tarkoitettu pomputtamiseen. Pallo voi rikkoutua, jos se heitetään lattialle.

Tietosuojaseloste