Vesityyny

läpinäkyvä muovityyny, jonka sisällä on erivärisiä vesieläimiä

Kuvaus

Vesityyny on tehty läpinäkyvästä muovista. Tyynyssä on tulppa vedellä täyttämistä tai tyhjentämistä varten. Tyynyn koko on 63 cm x 42 cm. Sen sisällä on erivärisiä superlonista tehtyjä vesieläimiä.

Saatavuus

Vesityynyjä voidaan tilata Ruotsista tuotenimellä Vattenfylld plastleksak.

Käyttötapoja

  • Tyhjää tyynyä ja sen sisällä olevia vesieläimia tunnustellaan yhdessä kumppanin kanssa. Seurataan, millaiset muodot ja värit kiinnostavat kumppania eniten.
  • Vesityyny voidaan täyttää kylmällä tai lämpimällä vedellä. Tunnustellaan yhdessä tyynyn lämpötilaa. Havainnoidaan kumppanin reaktioita, kummasta lämpötilasta hän pitää enemmän.
  • Viileä tai lämmin tyyny voidaan asettaa kumppanin keholle. Kumppanille annetaan riittävästi aikaa tutustua siihen, miltä tyynyn paino, lämpötila ja veden liike tuntuvat. Siirretään tyyny eri kohtiin keholla ja seurataan kumppanin reaktioita.
  • Liikutellaan tyynyä eri asentoihin. Katsellaan, miten vesieläimet uiskentelevat tyynyn sisällä. Yritetään pyydystää vesieläimiä painelemalla tyynyn pintaa kunkin eläimen kohdalta.
  • Heilutellaan tyynyä ja kuunnellaan tyynyn sisällä olevan veden solinaa.
  • Istutaan kumppanin kanssa vastakkain ja vedetään vesityynyn kahvoista vuorotellen soutaen. Tutkitaan tyynyn sisällä olevien eläinten liikkeitä.

Huomioitavaa

Vesityyny saattaa mennä rikki, jos siihen kohdistuu suurta painetta. Tyynyä ei ole suunniteltu nukkumiseen. Terävät esineet saattavat puhkaista tyynyn. Valvotaan, etteivät kumppanin kasvot painaudu tyynyä vasten. Tyyny on hyvä desinfioida säännöllisesti puhdistukseen sopivalla aineella.

Tietosuojaseloste