Papunetin kuvataidekilpailu 2021

Papunetin kuvataidekilpailun voittajat on valittu

Papunetin kuvataidekilpailu on ratkennut. Kuvataidekilpailun voittajaksi on valittu Henri Saloniuksen teos Maski. Lisäksi kilpailussa palkittiin Hanna Laakkosen teos Ukkonen. Yleisöäänestyksen voitti Julia Villosen teos Etäystävyys. Tänä vuonna ylimääräisen kunniapalkinnon sai Jenni Pitkäsen huovutettu työ Jäätelö.

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna Erikoinen vuosi. Kilpailu on tarkoitettu puhe- ja kehitysvammaisille taiteentekijöille. 

Kilpailuun osallistui 190 teosta ja tänä vuonna kilpailuun pystyi osallistumaan myös Papunetin piirustusohjelmalla. Koronan aiheuttama poikkeustilanne on näkynyt merkittävästi kilpailutöiden vähentyneessä lukumäärässä ja aiheissa. 

 Ajankohtaisia ja koskettavia teoksia 

 
Kilpailun raadin mielestä voittajateos Maski on ajankohtainen työ. Vaikea ja raskas aihe on käsitelty hauskasti ja arvoituksellisesti. Iloiset värit ja reippaat muodot luovat uskoa tulevaisuuteen. Maskin kanssa kohti parempia aikoja! kommentoi raadin jäsen, valokuvaaja Pekka Elomaa. Hänen lisäkseen kilpailun raatiin kuuluivat Papunetin edustajat.

Maalaus, jossa henkilö maski suun edessä

Henri Saloniuksen teos Maski

Myös muut palkitut teokset saivat raadilta kiitosta ajankohtaisuudestaan ja koskettavuudestaan.

Ukkonen on liikuttava teos, jonka värit ja muoto tukevat surullista sisältöä. Hahmo on komeasti paperilla. Kaipaus on käsinkosketeltavaa tai oikeastaan silminnähtävää. Teoksessa on valtavasti lämpöä ja Ukkoa tekisi mieli rapsuttaa päälaen karvoista, toteaa Pekka Elomaa.

Maalaus koirasta

Hanna Laakkosen teos Ukkonen

Ukkosen taiteilija kertoo, että erikoinen vuosi tuotti pettymyksiä ja surua. Kuvassa on taiteilijan edesmennyt koira Ukko.

Yleisöäänestyksen voittaja

Tänä vuonna kilpailuun pystyi osallistumaan myös Papunetin piirustusohjelmalla. Tehtyjen töiden joukosta valittiin 16 teosta yleisöäänestykseen. Julia Villosen ajankohtainen ja iloisen värikäs teos Etäystävyys voitti äänestyksen ylivoimaisesti.

Julia kirjoittaa työstään, että korona-aikana kun ystäviä ei voi nähdä, he ovat kuitenkin mielessä ja voi pitää yhteyttä etänä.

Piirustus jossa kaksi taloa, joissa asukkaita ja taljen välissä sydämiä

Julia Villosen teos Etäystävyys

Raati antoi vielä ylimääräisen kunniapalkinnon huovutetulle Jäätelölle, joka piristää mieltä herkullisella pehmeydellään ja kirkkailla väreillään.

Huovutettu jäätelö

Jenni Pitkäsen huovutustyö Jäätelö

Kaikki neljä raadin ja yleisön suosikkiteosta palkitaan rahapalkinnoilla. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet saavat kunniakirjan. 
 
Kuvataidekilpailun teoksia tulee kesän aikana esille myös Papunetin verkkogalleriaan.

Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Lisätietoa

papunet[at]kvl[dot]fi

Papunetin kuvataidekilpailun voittajat (Selkosanomat kuvilla - uutinen kuvien tuella)

Tietosuojaseloste