Papunetin kuvataidekilpailun voittajat on valittu

Papunetin kuvataidekilpailu on ratkennut. Kuvataidekilpailun voittajaksi on valittu Suvituulia Ollikkalan teos Asuntovaunu. Lisäksi kilpailussa palkittiin Jari Onkilan teos Leikki on lapsen ystävä ja Susanna Järvisen nimetön teos. Yleisöäänestyksen voitti Anni Nurmen teos Tyttö ja kultakala ovat ystäviä.

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna Lapsen elämää. Kilpailu on tarkoitettu puhe- ja kehitysvammaisille taiteentekijöille.
 
Kilpailuun osallistui 282 teosta. Kilpailun osallistumisaika oli alun perin tammikuusta maaliskuuhun, mutta koronatilanteen takia sitä jatkettiin toukokuun loppuun saakka. Koska valtaosa teoksista saapui jo ennen koronarajoituksia, poikkeustilanne ei näy merkittävästi teosten aiheissa.

Persoonallisia ja aitoja teoksia


Kilpailun raadin mielestä voittajateos Asuntovaunu on kiinnostava ja persoonallinen työ, joka teki vaikutuksen erityisesti rohkeilla, eläväisillä väreillään. Teos vastaa tehtävänantoon ja herättää mielenkiintoisia ajatuksia lapsen elämästä.

värikäs kuvaus asuntovaunusta.

Suvituulia Ollikkalan teos Asuntovaunu

 
”Tässä työssä asiat naksahtelevat kohdalleen, eikä voi kuvitella, että mikään olisi toisella tavalla”, kommentoi raadin jäsen, valokuvaaja Pekka Elomaa. Hänen lisäkseen kilpailun raatiin kuuluivat Papunetin edustajat.

Kilpailun voittaja Suvituulia Ollikkala on 39-vuotias taiteentekijä, joka rakastaa värejä ja käyttää maalatessaan erilaisia tekniikoita.

"Työ kertoo hänen muistoistaan, kun hän oli noin kuusi–seitsemänvuotias ja olimme perheemme ja tuttavaperheemme kanssa yhteisellä lomamatkalla asuntovaunulla Ahvenanmaalla. Toisella perheellä oli asuntoauto matkassa. Suvituulia muistelee usein kyseistä lomamatkaa yhtenä lapsuuden mieliinpainuvana kesätapahtumana", kertoo Ollikkalan äiti Ritva Polón.
 

Suvituulia Ollikkala keittiönpöydän ääressä.

 

Kilpailun voittaja Suvituulia Ollikkala kotonaan.


Myös muut palkitut teokset saivat raadilta kiitosta omaperäisyydestään ja aitoudestaan. Susanna Järvisen nimetön teos on raadin mukaan koskettava, aidon ihmisen näköinen teos. Teos kiinnitti raadin huomion heti ja sai aikaan pohdinnan teoksen taustoista ja siitä, ketä siinä kuvataan.
 

Ihmisen piirretyt kasvot.

Susanna Järvisen nimetön teos

Leikki on lapsen ystävä -teoksessa raati ihastui kauniisiin, sopusointuisiin väreihin. Värit tukevat tarinaa ja sopivat yhteen teoksen aiheen kanssa. 

Värikkäässä kuvassa lapsi ja leluja.

Jari Onkilan teos Leikki on lapsen työ

”Näissä teoksissa tulee elämän ja lapsuuden koko kirjo näkyviin”, Pekka Elomaa kommentoi. 

Yleisöäänestyksessä annettiin satoja ääniä

Yleisöäänestyksessä oli mukana yhdeksän teosta ja ääniä annettiin yhteensä 561. Tyttö ja kultakala ovat ystäviä -teos voitti selvästi 145 äänellään.

Saparopäinen lapsi suukottaa altaassa olevaa kultakalaa.

Anni Nurmen teos Tyttö ja kultakala ovat ystäviä


Kaikki neljä raadin ja yleisön suosikkiteosta palkitaan rahapalkinnoilla. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet saavat kunniakirjan.

Kuvataidekilpailun teoksia tulee syksyn aikana esille myös Papunetin verkkogalleriaan.


Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!

Tuomari Pekka Elomaa esittelee voittajateosta.
Kilpailun tuomari, valokuvaaja Pekka Elomaa esittelee kilpailun voittanutta teosta.

Lisätiedot


graafinen suunnittelija Päivi Honkonen
paivi.honkonen[at]kvl[dot]fi

Tietosuojaseloste