Papunetin kuvataidekilpailun voittajat on valittu

Papunetin kuvataidekilpailu on ratkennut. Kuvataidekilpailun voittajaksi on valittu Suvituulia Ollikkalan teos Asuntovaunu. Lisäksi kilpailussa palkittiin Jari Onkilan teos Leikki on lapsen ystävä ja Susanna Järvisen nimetön teos. Yleisöäänestyksen voitti Anni Nurmen teos Tyttö ja kultakala.

Papunetin kuvataidekilpailun aiheena oli tänä vuonna Lapsen elämää. Kilpailuun osallistui yhteensä 282 teosta. 

Persoonallisia ja aitoja teoksia

Kilpailun raadin mielestä voittajateos Asuntovaunu on kiinnostava ja persoonallinen työ, joka teki vaikutuksen erityisesti rohkeilla, eläväisillä väreillään. Teos vastaa tehtävänantoon ja herättää mielenkiintoisia ajatuksia lapsen elämästä.

värikäs kuvaus asuntovaunusta.

Suvituulia Ollikkalan teos Asuntovaunu

”Tässä työssä asiat naksahtelevat kohdalleen, eikä voi kuvitella, että mikään olisi toisella tavalla”, kommentoi raadin jäsen, valokuvaaja Pekka Elomaa. Hänen lisäkseen kilpailun raatiin kuuluivat Papunetin edustajat.

Myös muut palkitut teokset saivat raadilta kiitosta omaperäisyydestään ja aitoudestaan. Susanna Järvisen nimetön teos on raadin mukaan koskettava, aidon ihmisen näköinen teos. Teos kiinnitti raadin huomion heti ja sai aikaan pohdinnan teoksen taustoista ja siitä, ketä siinä kuvataan.

Ihmisen piirretyt kasvot.

Susanna Järvisen nimetön teos

Jari Onkilan Leikki on lapsen ystävä -teoksessa raati ihastui kauniisiin, sopusointuisiin väreihin. Värit tukevat tarinaa ja sopivat yhteen teoksen aiheen kanssa. 

Värikkäässä kuvassa lapsi ja leluja.

Jari Onkilan teos Leikki on lapsen työ

”Näissä teoksissa tulee elämän ja lapsuuden koko kirjo näkyviin”, Pekka Elomaa kommentoi. 

Yleisöäänestyksessä annettiin satoja ääniä

Yleisöäänestyksessä oli mukana yhdeksän teosta ja ääniä annettiin yhteensä 561. Tyttö ja kultakala ovat ystäviä -teos voitti selvästi 145 äänellään.

Saparopäinen lapsi suukottaa altaassa olevaa kultakalaa.

Anni Nurmen teos Tyttö ja kultakala ovat ystäviä


Kaikki neljä raadin ja yleisön suosikkiteosta palkitaan rahapalkinnoilla. Lisäksi kaikki kilpailuun osallistuneet saavat kunniakirjan.

Kuvataidekilpailun teoksia tulee syksyn aikana esille myös Papunetin verkkogalleriaan.

Lämpimät onnittelut voittajille ja kiitos kaikille osallistujille!


Lisätiedot


graafinen suunnittelija Päivi Honkonen
paivi.honkonen[at]kvl[dot]fi

Tietosuojaseloste