Musiikki kuuluu kaikille

Kuvassa Alma esiintyy Ruisrockissa suurella lavalla, jonka edessä on paljon yleisöä.

Papunetin Musiikki kuuluu kaikille -hankkeessa valmistetaan kommunikointimateriaaleja eri musiikkitapahtumiin. Kuvassa Alman keikka Turun Ruisrockissa 2017. Kuva: Tanja Räsänen

Musiikki kuuluu kaikille -hankkeen tavoitteena on kehittää musiikkitapahtumien tiedollista saavutettavuutta. Hankkeessa tuotetaan tapahtumista materiaalia kommunikoinnin tueksi kuvasymboleilla ja selkokielellä.

Hankkeessa kehitetyt kommunikointimateriaalit parantavat puhe- ja kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten mahdollisuuksia osallistua musiikkitapahtumiin yhdenvertaisena muiden kanssa. Materiaaleista hyötyvät myös läheiset, jotka tukevat vammaisia nuoria ja aikuisia musiikkitapahtumiin osallistumisessa.

Materiaalit suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä kuvia ja selkokieltä kommunikoinnin tukena käyttävien nuorten ja aikuisten kanssa, ja niitä testataan musiikkitapahtumissa yhdessä käyttäjien kanssa.

Musiikki kuuluu kaikille -hanke toteutetaan yhteistyössä Helsingin Musiikkitalon ja Turun Ruisrockin kanssa. Ruisrockin materiaalien suunnittelussa ja testauksessa on mukana Aistitalon nuoria.

Musiikkihankkeessa tuotetuista materiaaleista hyötyvät erityisesti puhe- ja kehitysvammaiset sekä autistiset nuoret ja aikuiset, jotka käyttävät kuvia tai selkokieltä kommunikoinnin tukena. Materiaalit soveltuvat myös muille kuvista ja selkokielestä kommunikoinnissaan hyötyville, kuten nuorille, joilla on oppimisvaikeuksia, ikäihmisille, muistisairaille ihmisille sekä maahanmuuttajille.

Hankkeen jälkeen materiaalit ovat vapaasti ja maksuttomasti käytössä www.papunet.net -sivustolla ja yhteistyötahojen sivuilla.

Hankkeesta vastaa Kehitysvammaliiton Papunet-verkkopalvelu yhdessä Tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekin ja Selkokeskuksen kanssa. 


Hanketta rahoittaa Taiteen edistämiskeskus.

Yhteystiedot

Veera Nuutinen
Verkkotoimittaja
veera.nuutinen[at]kvl[dot]fi
puh. 09 3480 9327

Sami Älli
Saavutettavuussyksikön johtaja
sami.alli[at]kvl[dot]fi
puh. 09 3480 9383

Ajankohtaista

Konsertissa Musiikkitalossa -verkkokirja

9.4.2018

Näytä enemmän

Kuvakommunikointitaulut Ruisrockiin

23.1.2018

Papunet on suunnitellut kuvakommunikointitaulut festivaalivierailua varten yhteistyössä Aistitalo Oy:n, Ruisrockin ja tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekin kanssa. Toinen kuvatauluista on tarkoitettu festivaalivierailun suunnitteluun ja toinen käytettäväksi Ruisrockissa.

Lataa kuvataulu festivaalivierailun suunnittelua varten pdf-tiedostona

Lataa kuvataulu Ruisrockia varten pdf-tiedostona

Näytä enemmän

Kuvakommunikointitaulut konserttiin

11.12.2017

Papunet on suunnitellut kuvakommunikointitaulut konserttivierailua varten yhteistyössä Helsingin Musiikkitalon sekä tietotekniikka- ja kommunikaatiokeskus Tikoteekin kanssa.

Lataa kuvakommunikointitaulut pdf-tiedostona.

Näytä enemmän

Tervetuloa Musiikkitaloon! Selkokielinen esite

13.10.2017

Papunet on tuottanut Musiikki kuuluu kaikille -hankkeessa selkokielisen, kuvitetun esitteen, jossa esitellään Helsingin Musiikkitalon tiloja ja toimintaa.

Lataa Musiikkitalon selkokielinen esite pdf-tiedostona.

Näytä enemmän

Esittelykierroksella Musiikkitalossa

4.8.2017

Papunetin Musiikki kuuluu kaikille -hanke jatkuu heinäkuussa Helsingin Musiikkitalon kanssa. Kävimme tutustumassa Musiikkitalon tiloihin ja arkkitehtuuriin esittelykierroksella. Saimme tietää, mikä on sointilatvus ja millaisen musiikin esittämiseen musiikkitalon eri salit sopivat.

Valmistamme Musiikkitalossa vierailua varten kuvakommunikointimateriaalit ja julkaisemme taloa esittelevästä vihkosesta selkokielisen version. Materiaalit ilmestyvät hankkeen jälkeen Papunetin sivuilla.

Näytä enemmän