Första sidan

Information om spelsidorna

På spelsidorna finns tidsfördriv för alla åldrar. Sidorna är lätta att använda. Största delen av spelsidornas innehåll fungerar med mellanslags- och entertangenterna eller med motsvarande manöverkontakter.

På sidorna finns 

  • spel
  • uppgifter
  • berättelser och fakta i lättläst form
  • verktyg.

Spelen kan användas som hjälpmedel vid inövning av samspel och kommunikation samt alternativa och kompletterande kommunikationsmetoder (AKK): bilder, bliss symboler eller tecken. Man kan lyssna på texter i lättlästa berättelser.

Manöverkontakter eller andra brytare kan anslutas till datorn med en adapter. Om spelprogrammet inte reagerar på mellanslags- eller entertangenten, kan man klicka på musen i spelfönstret.

Om du har en berättelse som du vill publicera på spelsidorna, kan du kontakta papunet[at]kvl[dot]fi.

Spelsidans symboler

Symbolerna gör det lättare att bläddra i spelutbudet och att välja spel som också kan styras med manöverkontakter eller pekskärm. Du hittar symbolerna i spelfönstrets högra kant.

 rulla upp 

 rulla ner

 lyssna på texten

byt till STORA BOKSTÄVER/små bokstäver

 visa spel som fungerar i pekdator

 visa spel som fungerar med manöverkontakter (mellanslags- och entertangenter)

Spelens symboler

instruktioner

 bakgrundsljuden av

 bakgrundsljuden på

 lyssna på texten

 förstora fönstret

 stäng

föregående sida

 nästa sida

 tillbaka till början eller spelmenyn

inställningsmeny (Nybörjarspel)

 

Spelens tekniska egenskaper

Papunets spel är ursprungligen planerade för pc-datorer, och de kräver att man installerar Flash Player i sin webbläsare. Flash Player kan man ladda ner gratis från Adobe.com-sidan.

För att garantera att spelsidorna fungerar, rekommenderar vi att du använder de nyaste versionerna av webbläsarna. Spelen fungerar åtminstone i följande kostnadsfria webbläsare: Mozilla Firefox (alla versioner), Microsoft Internet Explorer (åtminstone version 8), Google Chrome och Apple Safari.

Spel för pekdatorer

I spelfönstrets högra kant kan du välja de spel som fungerar i pekdatorer. De här spelen kan också styras med pekskärm och de har en teknik som passar i alla pekdatorer.

Om du har installerat en Flash-tilläggsdel, öppnar sig också andra spel i din pekdator. Vi kan ändå inte garantera att det går att styra de här spelen med pekskärmen på ett naturligt sätt och inte heller att alla symboler fungerar som de borde.

Ladda ner spelen på din egen dator

Papunets spel är avsedda för att spelas på nätet (online). Undantag är Kasta pil, Papupulten och Mete som kan laddas ner.

Spelsidans material

Spelsidornas upphovsrätter är skyddade. Man får inte ens delvis kopiera bild- och ljudmaterialet eller använda det för kommersiella ändamål. Följande bildbankers material används med tillstånd:

ARASAAC Symbols

Mulberry Symbols

Sclera Symbols

Pictrograms (Opike / FAIDD) All rights reserved worldwide. Used with permission.

Widgit Symbols. All rights reserved worldwide. Used with permission.