Uutisia ja tietoa kuvien tuella

Selkosanomat kuvilla -verkkolehti tarjoaa tietoa ja muokattavia keskustelumateriaaleja ajankohtaisista aiheista helpolla suomen kielellä ja kuvien tuella.

Uutisia ja tukikuvia keskusteluun ja opetukseen

Voit tulostaa uutisen sekä uutisessa käytetyt tukikuvat erillisenä kuvatauluna keskustelun tueksi. Muokattava kuvataulu avautuu Papunetin kuvatyökalussa, jossa voit lisätä ja vaihtaa kuvia sekä laajentaa uutisaiheen käsittelyä tarpeen mukaan. Kuvatyökalun Aseukset-valikossa voit muokata kuvien/ruudukon kokoa, kääntää paperin suuntaa sekä vaihtaa tekstikentän kuvien alle, jos haluat tuottaa kuvin tuettua tekstiä aiheesta lisää.

Voit tallentaa yksittäisiä kuvia myös omalle laitteellesi. Ruudukon oikeassa yläkulmassa on suurennuslasia esittävä kuvallinen painike. Sen avulla voit esikatsella ruudukkoa ja tästä esikatselunäkymästä on helppo tallentaa yksittäisiä kuvia omalle laitteelle käyttämällä hiiren oikean painikkeen ”Tallenna kuva” -toimintoa. Jokainen uutinen sisältää juuri siihen aihepiiriin muokattuja kuvia, joita et välttämättä löydä kuvapankista. Näitä kuvia voit sitten tallentaa omalle laitteellesi. Jos käytät niitä materiaaleissa, joita jaat eteenpäin, muistathan mainita kuvien lähteen (Selkosanomat.fi/kuva ja Papunetin kuvapankki).

Muokattava kuvataulu avautuu kuvatyökalussa, jossa voit vaihtaa ja lisätä kuvia tai laajentaa uutisaiheen käsittelyä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Kuvatyökalun Asetukset-valikossa voit muuttaa sivupohjan suuntaa, ruudukon kokoa sekä tekstin asetuksia. Käytössäsi ovat kaikki kuvapankin lähes 40 000 kuvaa ja voit tuoda kuvia myös omalta laitteeltasi.

Selkosanomat kuvilla -lehden sisällöt tuottaa Papunet. Lue lisää sivustosta Selkosanomat kuvilla

Selkosanomien kuvauutisista tietoa ja materiaalia keskustelutilanteisiin (Tikonen-verkkolehti 2/2024)