Papuri-verkkokirjatyökalu

Papuri on ilmainen työkalu, jolla voi tehdä helppokäyttöisiä verkkokirjoja: esimerkiksi kuvitettuja ohjeita, omia tarinoita, päiväkirjoja, valokuva-albumeita, selkokielisiä tietokirjoja tai esittelymateriaaleja. Papuri sisältää myös kuvapankin kuvat.

Kerro kuvan, videon ja äänen avulla

Voit lisätä verkkokirjaan tekstiä, kuvia, lyhyitä videoita sekä ääntä. Käytössäsi ovat myös Papunetin kuvapankin 39 000 kuvaa.

Videotiedoston on oltava WMV, MP4, FLV, WebM, MOV tai MPEG-muodossa.

Esimerkkejä Papurilla tehdyistä selkokielisistä verkkokirjoista

Näin tilaat oman käyttäjätunnuksen

näkymä Papuri-työkaluohjelman etusivusta, jossa voi tilata käyttäjätunnuksen ja kirjautua työkaluun omilla tunnuksilla.
Tilaa oma käyttäjätunnus Rekisteröidy-painikkeesta Papurin aloitussivulta. Saat tunnuksen sähköpostiisi. Sen jälkeen voit kirjautua työkaluun omalla käyttäjätunnuksellasi ja tekemäsi materiaalit tallentuvat käyttäjätilillesi.

Jos sinulla on jo käyttäjätunnus Papunetin kuvatyökaluun, voit kirjautua samalla tunnuksella myös Papuriin.

Valitse kirjaan erilaisia sivupohjia

kuvanäkymä eri sivupohjista, joita ovat kuva vasemmalla tai oikealla, kuva ylhäällä, kysely, taustakuva ja tekstilaatikot, vapaa pohja sekä ruudukkopohja.
Erilaisissa sivupohjissa on erilaiset asettelut kuville ja tekstille. Kaikkiin sivupohjiin voi lisätä tekstiä, kuvaa ja ääntä. Vapaassa sivupohjassa on kaikki eri työkalut käytössä. Yhdessä verkkokirjassa voi käyttää kaikkia eri sivupohjia ja sivujen järjestystä on helppo vaihtaa työstövaiheessa.

Valittavana on myös ruudukkopohjia sekä monivalintakysymysten tekemiseen soveltuva työkalu. Kaikkiin sivupohjiin on helppo nauhoittaa puhetta tai ääniä Papurin omalla nauhurilla.

Jaa valmis kirja muille

Tekemäsi verkkokirja tallentuu omalle käyttäjätilillesi, ja voit jatkaa sen muokkaamista miltä tahansa laitteelta, jossa on nettiyhteys.

Voit jakaa linkin tekemääsi verkkokirjaan esimerkiksi sähköpostilla tai omilla verkkosivuillasi. Voit myös tallentaa kirjan PDF-muodossa lukemista ja tulostamista varten.

Muistathan tekijänoikeudet

Kun jaat Papurilla tehtyjä materiaaleja, muistathan tekijänoikeudet.

Papunetin kuvapankin kuvia saa käyttää epäkaupallisiin tarkoituksiin ja materiaaleihin, kunhan kuvien alkuperäinen lähde mainitaan. Papunetin kuvapankin kuvia ei saa käyttää myytävissä tuotteissa.

Lisätietoa

Puuttuuko kuvapankista kuvia? Lähetä meille kuvatoiveesi.