Omien kuvien säilytys Papunetin sovelluksissa

Papunetin kuvatyökalusovelluksiin ladattuja kuvia säilytetään Papunetin hallinnoimalla pilvipalvelimella. Käyttämättömät kuvat poistetaan automaattisesti, mutta kuvia voidaan poistaa myös pyynnöstä.

Kun Papunetin kuvatyökalusovelluksiin (Kuvatyökalu, Papuri-verkkokirjatyökalu) kirjautunut käyttäjä lataa sovellukseen oman kuvan, ladataan kuva Papunetin hallinnoimalle suomalaiselle pilvipalvelimelle, johon on pääsy vain Papunetin teknisellä henkilökunnalla sekä pilvipalvelintarjoajan teknisellä henkilökunnalla. Kuvan nimi muutetaan latauksen yhteydessä sekalaiseksi merkkijonoksi. Samalla kuvasta lisätään merkintä Papunetin hallinnoimaan tietokantaan. Tietokantamerkinnän avulla kyseinen kuva yhdistetään kuvan lataajan käyttäjätunnukseen, minkä avulla kuvaan on pääsy ainoastaan kyseisellä käyttäjätunnuksella. Kirjautumattomana Papunetin sovelluksiin ladatut kuvat ovat käyttäjän käytettävissä kyseisen selaimen session ajan, jonka jälkeen kuviin ei ole enää pääsyä.

Papunetin henkilökunta voi käyttäjän pyynnöstä toimittaa listan käyttäjän Papunetin sovelluksiin lataamista kuvista. Kuvia voidaan pyynnöstä myös poistaa Papunetin pilvipalvelimelta ja tietokannoista. Edellä mainittujen pyyntöjen yhteydessä on syytä varautua todistamaan, että omistat kuviin yhdistetyn käyttäjätunnuksen. Kirjautumattomana ladatuista kuvista Papunet ei voi toimittaa tietoja.

Aktiivisesti käytössä olevia kuvia säilytetään Papunetin pilvipalvelimilla toistaiseksi. Epäaktiiviset kuvat ja niiden tietokantamerkinnät poistetaan automaattisesti, kun niiden käytöstä on kulunut 30 päivää. Myös kirjautumattomana ladatut kuvat poistetaan automaattisesti 30 päivän kuluttua.