Hetkiä arjessa

Tarinoita arjesta ja vuorovaikutuksesta eri kommunikointikeinoin.

Niilo kertoo opiskelustaan ja mielenkiinnon kohteistaan. Hän ohjaa tietokonetta katseohjauksella ja viestii kommunikointiohjelmalla, jossa hänellä on yksilöllinen puhesynteesiääni. Videolla hän myös räppää. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.

Hetkiä Vernen arjessa. Verne on 8-vuotias poika, joka käytti aikaisemmin viittomia ja kuvia kommunikoinnin tukena. Nyt puhe sujuu jo paremmin.
Videolla kuvataan Vernen päivää Falkullan kotieläintilalla. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.
Eemeli on päiväkoti-ikäinen, innokas ja aktiivinen keskustelukumppani, joka ei vielä puhu. Äiti tukee kommunikointia monipuolisesti huomaamalla Eemelin aloitteet, vastaamalla niihin ja viittomalla myös itse. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.
Kati käyttää tietokonetta päähiirellä ja kommunikoi läheistensä sekä avustajiensa kanssa näkymättömän aakkostaulun avulla. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.
Elina ohjaa tietokonetta katseohjauksella ja kirjoittaa viestejä, jotka puhesynteesi lukee ääneen. Videolla kuvataan Elinan luentomatkaa Turkuun. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.
Liisa puhuu epäselvästi synnynnäisen cp-vamman vuoksi. Videolla kuvataan Liisan aktiivista arkea. Video: Kehitysvammaliiton Tikoteekki.

Lähde

Paputuubi

Lue lisää aiheista

Kommunikointi voi vaikeutua eri syistä

Kommunikointikeinot

Kommunikoinnin apuvälineet

Materiaalit kommunikointiin