Kommunikointikeinot Jokaisella on taitoja ja keinoja, joiden avulla voi kommunikoida silloinkin, kun puhekykyä ei ole. Tukiviittomat kommunikoinnissa Tietoa Tukiviittomat kommunikoinnissa Tietoa tukiviittomisesta ja materiaaleja viittomien opetteluun. Kuvat ja esineet kommunikoinnissa Tietoa Kuvat ja esineet kommunikoinnissa Kuvat ja konkreettiset esineet toimivat monella tavalla kommunikoinnin välineinä ja tukena ymmärtämisessä. Olemuskielinen vuorovaikutus Tietoa Olemuskielinen vuorovaikutus Ihmiset viestivät olemuksellaan koko ajan. Vaikeasti puhe- ja kehitysvammaiselle ihmiselle olemuskieli on usein ainut keino ilmaista itseään ja olla yhteydessä toisiin ihmisiin. Olemuskielen merkitys vuorovaikutuksessa korostuu myös silloin, kun puhekyky ja kielelliset taidot ovat heikentyneet esimerkiksi vaikean aivovamman tai pitkälle edenneen muistisairauden takia. Kirjoittaminen ja pikaviestit Tietoa Kirjoittaminen ja pikaviestit Kirjoittaminen ja sanalistat ovat sekä keinoja viestiä että tukea viestien ymmärtämistä. Kosketusviestintä Tietoa Kosketusviestintä Kosketusviestintä on kommunikointikeino, jossa viestit tuotetaan kädellä ja vastaanotetaan keholta. Blisskieli Tietoa Blisskieli Blisskieli on kansainvälinen graafinen kieli, jossa käsitteet ja kieliopilliset muodot ilmaistaan bliss-symboleilla. Selkokieli helpottaa ymmärtämistä Tietoa Selkokieli helpottaa ymmärtämistä Selkokieli on keino tehdä puheesta ja tekstistä helpommin ymmärrettävää. Kommunikointipassi Tietoa Kommunikointipassi Kommunikointipassi on väline, jonka avulla voi kertoa itsestään ja kommunikointikeinoistaan uusille keskustelukumppaneille. Kommunikoinnin apuvälineet Tietoa Kommunikoinnin apuvälineet Kommunikoinnin apuvälineellä voi viestiä kirjoittamalla tai kuvien ja bliss-symbolien avulla.
Tukiviittomat kommunikoinnissa Tietoa Tukiviittomat kommunikoinnissa Tietoa tukiviittomisesta ja materiaaleja viittomien opetteluun.
Kuvat ja esineet kommunikoinnissa Tietoa Kuvat ja esineet kommunikoinnissa Kuvat ja konkreettiset esineet toimivat monella tavalla kommunikoinnin välineinä ja tukena ymmärtämisessä.
Olemuskielinen vuorovaikutus Tietoa Olemuskielinen vuorovaikutus Ihmiset viestivät olemuksellaan koko ajan. Vaikeasti puhe- ja kehitysvammaiselle ihmiselle olemuskieli on usein ainut keino ilmaista itseään ja olla yhteydessä toisiin ihmisiin. Olemuskielen merkitys vuorovaikutuksessa korostuu myös silloin, kun puhekyky ja kielelliset taidot ovat heikentyneet esimerkiksi vaikean aivovamman tai pitkälle edenneen muistisairauden takia.
Kirjoittaminen ja pikaviestit Tietoa Kirjoittaminen ja pikaviestit Kirjoittaminen ja sanalistat ovat sekä keinoja viestiä että tukea viestien ymmärtämistä.
Kosketusviestintä Tietoa Kosketusviestintä Kosketusviestintä on kommunikointikeino, jossa viestit tuotetaan kädellä ja vastaanotetaan keholta.
Blisskieli Tietoa Blisskieli Blisskieli on kansainvälinen graafinen kieli, jossa käsitteet ja kieliopilliset muodot ilmaistaan bliss-symboleilla.
Selkokieli helpottaa ymmärtämistä Tietoa Selkokieli helpottaa ymmärtämistä Selkokieli on keino tehdä puheesta ja tekstistä helpommin ymmärrettävää.
Kommunikointipassi Tietoa Kommunikointipassi Kommunikointipassi on väline, jonka avulla voi kertoa itsestään ja kommunikointikeinoistaan uusille keskustelukumppaneille.
Kommunikoinnin apuvälineet Tietoa Kommunikoinnin apuvälineet Kommunikoinnin apuvälineellä voi viestiä kirjoittamalla tai kuvien ja bliss-symbolien avulla.