Viesti-sanakansio

Sanalista kommunikointikansion sisällöistä

Muokattava ja tulostettava Viesti-sanakansio on suunniteltu henkilölle, jolla on sananlöytämisen vaikeutta esimerkiksi aivoverenkiertohäiriön jälkeen tai muistisairauteen liittyen.

Kansion sanalistoja selaamalla voi hakea sanoja, joita ei pysty ilmaisemaan. Sanakansiosta on apua myös silloin, kun tarvitaan kirjoitettuja tukisanoja puheen ymmärtämisessä.   

Kansiota voi käyttää itsenäisesti tai avustettuna. Jos näkö- tai liikuntavamma estää kansion käytön itsenäisesti, keskustelukumppani voi avustaa sanaston selaamisessa. Tällöin keskustelukumppani luettelee viestivaihtoehdot ääneen, ja puhevammainen henkilö osoittaa valintansa yhteisesti sovitulla merkillä. Merkkinä voi olla ele, ilme tai äännähdys.

Voit muokata Viesti-sanakansion sisältöjä PowerPoint-ohjelmassa tai tulostaa sellaisenaan. Taita tulostetut sivut A5-kokoisiin muovitaskuihin ja lisää nipsut eli ulokkeet aihealueen vaihtumisen merkiksi. Jos käytössäsi on pehmeäkantinen A4-kansio, voit pienentää kansien kokoa leikkaamalla.

Kansion muokattavat sivut aihealueittain

Kansion tulostusversio

Huom.! Jos tulostat kansion Chrome-selaimella, valitse asetuksista kohta Asteikko -> Sovita sivulle. Näin sivu tulostuu keskelle paperia.

Haluatko ostaa kansion valmiiksi koottuna?

Pienikokoinen Viesti-sanakansio.

Opike-kaupasta tilattava Viesti-sanakansio on kooltaan 16,5 x 15 x 3 cm.

Kehitysvammaliiton Tikoteekki valmistaa Viesti-sanakansioita myös valmiiksi koottuina paketteina. Kansiot tulevat myyntiin Opike-kauppaan syksyllä 2019. Valmiissa Viesti-sanakansioissa on vedenkestävät sivut, joihin voi myös kirjoittaa.

Lisätietoa: Opike-kauppa

Lähteet 

Kansion on suunnitellut ja toteuttanut Kehitysvammaliiton Tikoteekki yhteistyössä puheterapeuttien ja puhevammaisten tulkkien kanssa.

Kuvat: Kehitysvammaliiton Tikoteekki

Tietosuojaseloste